Duurzaam

Je wordt er mee doodgegooid: duurzaam. Maar bij de ontwikkeling van mensen vind ik dit een belangrijk uitgangspunt. Met alleen goede voornemens komen we er niet. Gedragsverandering is taai: 1 stap vooruit, en 2 achteruit. Maar dan toch weer voorwaarts, omdat we het belangrijk vinden en ontdekken hoe leuk het is om te groeien en successen te boeken. Bij mijn coaching zet ik in op het bestendigen van opgedane inzichten en gedragsverandering.

Lerende teams

Als je als teamleden eerlijk naar jezelf durft te zijn, helpt dat om met en van elkaar te leren. Elkaars spiegel zijn en die benutten om je te ontwikkelen. Dan begrijp je dat je collega weer terugvalt in een oud patroon, net als dat bij jou ook wel eens gebeurt.

Waardegericht

Welke waarden wil je dienen? Gedraag je je daar ook naar? En je teamleden, delen die dezelfde waarden? Het helpt als je weet waarvoor je leeft, werkt, samenwerkt. Voordat de drukte het van je overneemt, kun je prioriteit stellen in wat je wel en niet doet, waar je ja en nee tegen zegt.

Cultuur

De omgeving waarin we werken bepaalt voor een groot deel hoe we ons gedragen. Dat geldt voor onze patiënten; zie maar eens gezond te blijven als je overal wordt verleidt tot het eten van vet en zoet en je onevenredig veel moet betalen voor fruit en groenten. Het geldt ook voor je werkomgeving: er blijft weinig over van je positieve gemoed als je in een disfunctionele omgeving werkt waar fouten niet mogen en kwetsbaarheid wordt veroordeeld.

In teamsessies kun je bouwen aan een werkomgeving waarin je capaciteiten tot bloei komen, je patiënten de beste zorg krijgen en nieuwe ideeën stromen zodat je als praktijk aansluit op de maatschappij van vandaag en morgen.

Patiëntveiligheid

We kennen de verhalen van afdelingen in ziekenhuizen die gesloten moesten worden nadat bekend werd dat patiënten gedupeerd waren wegens missers. Niemand zal het zo bedoeld en gewild hebben, maar de slechte samenwerking bleek oorzaak hiervan. Uiteindelijk zijn het de medewerkers die het verschil maken tot goede zorg, want je doet het samen.

De handen ineen

Wil je hier meer over weten, of van gedachten wisselen? Geef dan jouw kant van het verhaal en neem contact op.

Wees sterk genoeg om jezelf te zijn.

David Bowie