Hierom

Mijn missie is om mensen met elkaar hun wezenlijke dromen te helpen realiseren. En dat is vaak zo lastig, omdat mensen denken dat ruimte geven aan de ander ten koste gaat van de ruimte voor zichzelf. En juist dit is waar het in veel praktijken en maatschappen misgaat. Ik zie de struggel van betrokkenen niet als bewijs voor een slechte manier van bedrijfsvoering, of van organiseren en samenwerken, ik zie het als bewijs voor iets anders.

Samen meer

Mensen hoeven niet tegen elkaar te zijn, of juist voor, maar het kan juist met elkaar. Om te kunnen zien en ervaren wie ze zijn. Omdat je mensen nodig hebt om aan te kunnen schaven en schuren. Om sterker te worden en om te kunnen ontdekken wat je allemaal in huis hebt. Dit kan niet anders. Maar we willen niet schaven en schuren. Vermijden het liefst gevaren en situaties die pijn kunnen doen. En wat in veel omgevingen gebeurt, is dat er een manier wordt bedacht om controle te krijgen en te houden.

Houvast

Vooral in de zorg wordt veel waarde gehecht aan regelgeving, duidelijkheid en controle. Mensen doen hun uiterste best om te voldoen aan de waarden en normen die bij hun werk horen. Zijn bang dat ze er niet toe doen of er niet mogen zijn. Ervaren en denken dat ze steeds tekort schieten. In hun werk, gezin, relatie(-s), of noem het maar. En dat is zo frustrerend. Dat het stress geeft. Een boel. En dat is belastend, vermoeiend en energie vretend. Dit heeft zijn weerslag op unieke personen, maar ook op organisaties als geheel.

Sometimes, you need to step outside,
get some air, and remind yourself of
who you are and who you want to be.

Prachtige, krachtige praktijk

En daarom ben ik naast mijn werk aan de opleiding voor huisartsen, een praktijk gestart. Om individuele en teamsessies te geven aan mensen in de zorg. Om ze te helpen zien en ervaren waar ze voor staan en hoe ze verschil kunnen maken. Zonder zichzelf te verloochenen, weg te geven en te veroordelen. Omdat ze meer in huis hebben dan ze denken. En wanneer ze dit (weer) ervaren, kunnen er keuzes gemaakt worden die impact hebben. De wereld mooier maken. Omdat het kan.

Vol energie

Wil je met mij in zee? Om jouw capaciteit en die van je team de ruimte te geven? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende intake. Ik weet hoe het anders kan, maar ook anders moet om deze tijd van zware druk op de gezondheidszorg te kunnen keren.

simone Steekelenburg team medici coaching delft Utrecht Rotterdam Den Haag