Frictie

Ben jij zorgverlener en loop jij tegen jezelf, anderen of anders aan? Waardoor je niet geeft wat je geven wil en geven kan? Dan is het een goed idee om te kijken wat er gaande is. Wat precies maakt dat jij niet jezelf kan zijn en je beste versie kan laten zien in je doen en laten.

Uit evenwicht

Je hebt jezelf de kans gegeven om in de zorg van waarde te kunnen zijn. Door je kennis en ervaring te delen met de mensen die jou nodig hebben. Je hebt een pad bewandeld wat behoorlijk wat tijd en aandacht van jou gevergd heeft om te kunnen gaan doen wat jij voor ogen hebt. En dan ineens lijkt alles anders. Weet je niet meer wat je doet en wie je zijn kan. Omdat je aandacht en energie opgaan aan een hoop zaken die jou niet het gevoel geven dat je verschil kan maken en impact kan hebben. Dit is pijnlijk. Helpt jou niet. Helpt de mensen om je heen niet.

Natuurlijk

In gevallen dat dit niet meer lukt, is individuele begeleiding bij mij een optie. In mijn praktijk leer ik je weer zien wie jij bent en waartoe je in staat bent. Niet zoals je denkt, maar zoals je het diep van binnen weet. Zodat je ervaart wat voor een kracht en pracht er in jou zit. Hoe het voelt om energie te krijgen van datgene waar jij voor staat. Mijn bedoeling is jou in beweging krijgen naar jezelf toe. Omdat je eigen natuur volgen van een orde is, die veel meer voor elkaar krijgt met minder moeite. Het vertrouwen daarin is alleen afgeleerd. Zo moet je het zien.

Accepteren en commiteren

In mijn werkwijze laat ik mij inspireren door het gedachtengoed van ACT; met leidende principes uit mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Het accepteren van je gevoelens en stoppen met strijden ertegen helpt om je energie te benutten voor het behalen van je doelen. Ander gedrag kan spannend zijn, daarom is het goed om te weten wat je wil en je daaraan te committeren. Naast het gesprek, geef ik tussentijds opdrachten om met opgedane inzichten aan de slag te gaan.

Waardevol

Wanneer je de schwung te pakken hebt, zul je zien wat jij in gang zet bij alles en iedereen om je heen. Dat maakt een wereld van verschil. Ik vertel je er graag meer over in een intake die je vrijblijvend kan aanvragen.

Op een gegeven moment dacht ik: ‘waar ben ik mee bezig?’ Er leek soms geen einde te komen aan de dagen. En dan bij thuiskomst weer energie steken in het gezin en huishouden. Ik merkte dat me dit ging opbreken. Dit was voor niemand goed. In gesprek met Simone begon ik weer te zien waar ik blij van word. Dat het zo belangrijk is om hier ruimte voor te maken. Zo ben ik dit stap voor stap weer gaan doen met prachtige kansen. Die ze me heeft laten zien. Ik weet nu weer hoe ik naar mezelf en mijn leven kijken kan om het beste te kunnen geven. Ik wil niet anders meer!

Marion van de Heuvel